Beeld in de receptie van het Inntel Hotel in Utrecht

Onthaasten

Ik had net als velen van jullie een zeer druk leven vóór de Corona crisis toesloeg. Een drukke werkweek, een eigen bedrijf, sporten, mijn honden, sociale verplichtingen, noem maar op. Hoe drukker je het hebt hoe efficiënter je wordt en dat blijkt wel, want nu na bijna 6 weken meer tijd te hebben voor alles, heb ik de achterstanden die ik in de afgelopen 30 jaar heb opgebouwd, denk aan het ordenen van documenten op je computer, foto’s, video’s, etc. nog steeds niet helemaal weggewerkt!

Op het oog niets mis mee. Ik dacht dat ik alles onder controle had, ik vergat niets, betaalde mijn rekeningen op tijd, had tijd voor mijn vrienden en familie en ach dat gehaaste gevoel en die constante race tegen de klok hoorden er gewoon bij. Het was nu eenmaal niet anders.

Privé e-mails las ik snel door, belangrijke e-mails, waar een actie bij nodig was, bewaarde ik voor een rustiger moment. Zo ook met een e-mail van mijn provider, waarin ik gewaarschuwd werd voor een zwakte in een van de plugins van mijn website ((een plugin is een software pakketje dat functionaliteiten aan je website toevoegt). Het leek me belangrijk, maar aangezien dat een ingewikkeld technisch verhaal beloofde te worden en behalve het feit dat ik mijn website zelf heb gebouwd, ik totaal geen kaas had gegeten van het technische verhaal erachter, besloot ik dit voor een ander moment te bewaren. Waarschijnlijk voor iedereen, die het (te) druk heeft, wel herkenbaar, het uitstellen van zaken die op dat moment te arbeidsintensief of te ingewikkeld lijken.

Afgelopen Goede Vrijdag was het dan eindelijk zover. Ik had tijd ingeruimd om mijn website bij te werken. Bij het inloggen ging het al mis, ik kreeg een foutmelding, terwijl ik toch zeker wist het juiste wachtwoord te hebben gebruikt. Om een lang verhaal kort te maken, mijn website was gehacked. Gelukkig heb ik een oude back-up terug kunnen zetten, maar ik was wel heel veel recente toevoegingen kwijt, omdat de recente back-ups, die mijn provider had gemaakt, al de gehackte versie van mijn website bevatten en dus onbruikbaar waren. Mijn tip aan iedereen is dan ook, zorg altijd voor een recente backup als je veranderingen hebt aangebracht. Dit geldt natuurlijk ook voor back-up van alle andere zaken op je computer die voor jou belangrijk zijn. Gelukkig, na een aantal intensieve dagen zwoegen, doet mijn website het weer, maar het was wel een leermomentje.

En toen moest ik opeens denken aan de foto die ik in februari bij een bezoek aan het Inntel hotel in Utrecht had gemaakt van een beeld in de receptie met het thema Onthaasten. Ik dacht toen nog, wat zou ik graag even deze haas willen zijn. Nu, 2 maanden later, hebben we de kans om die haas te zijn. We hebben nu de kans om ons te bezinnen en even stil te staan bij hoe we de afgelopen jaren hebben rondgerend. En vanuit die rust kunnen we nu dingen oppakken die al te lang hebben gelegen om te zorgen dat, als we er straks weer vol tegenaan kunnen gaan, we er ook klaar voor zijn en niet meer worstelen met achterstanden en (opruim)klussen waar we maar niet aan toekomen.

Soms is het fijn hier de hulp van een Professional Organizer bij te hebben. Is dit voor jou het geval, neem dan contact met me op door op onderstaande foto te klikken en een vrijblijvende telefonische afspraak in te plannen om de mogelijkheden te bespreken. Zolang de Corona maatregelen nog van kracht zijn kan ik je op afstand begeleiden bijvoorbeeld via beeld bellen. Ik kan je virtueel bij de hand nemen en samen met jou een plan van aanpak ontwerpen, zodat je deze tijd dat je veel thuis bent, zo efficiënt mogelijk kunt gebruiken.

 

Please follow and like Stella Wisse Professional Organizer:
Onthaasten