26 februari 2019 – Ik was door een van mijn klanten gevraagd te komen helpen met het uitzoeken van de inboedel van haar recentelijk overleden moeder. Bij dit soort opruimwerkzaamheden komen er heel veel emoties kijken. Een professional organizer kan hier een belangrijke (coachende) rol in spelen. In dit geval betrof het een van mijn slechtziende/blinde klanten. In plaats van het item te kunnen zien en te beslissen wat er mee moest (bewaren, weggooien, weggeven,etc.), moest ze ieder item door haar handen laten gaan en mede met behulp van mijn omschrijving, zich herinneren wat het was geweest. Het waren veelal items uit de tijd dat mijn klant nog wel kon zien. Er kwamen dus heel veel jeugdherinneringen los bij deze bijzondere manier van een inboedel uitzoeken. Het was een hele mooie opdracht!

Helaas is door een recente hack van mijn website (april 2020) de oorspronkelijke tekst van deze blog voorgoed verloren gegaan.

Please follow and like Stella Wisse Professional Organizer:
Jeugdherinneringen bij het opruimen